Over mij

Mijn foto
Hallo, mijn naam is Erica. Ik ben 35 jaar en woonachtig in Genemuiden. Ik ben getrouwd met Bert en samen hebben we 2 dochters, Cheyenne en Nova. Ook hebben we nog 2 poezebeesten in huis. Ik maak al jaaaaaren kaarten. Ik heb geen idee meer wanneer ik hiermee ben begonnen. Ik ben met diverse technieken beziggeweest. Op dit moment gooi ik diverse technieken door elkaar.

zondag 30 mei 2010

Harmonicadoosje

Ik zit op een aantal clubs op internet en bij één van die clubs was er afgelopen maand een wedstrijd. De wedstrijd was om een harmonicadoosje te maken. Het patroon kreeg je en de rest is gewoon naar eigen inzicht en creativiteit invullen.
Dit is mijn bijdrage geworden.


   

Voor dit doosje heb ik de volgende materialen gebruikt:
* Donkerblauw en ijsblauw cardstock
* Scrappapier Basic Grey Kioshi Waterlily
* Magneettape
* Retro flower punch medium
* Nellie Snellen pons flower 2 medium
* Nellie Snellen pons meeldraad
* Nellie Snellen pons takje
* Donkerblauw satijn lint smal
* Plaksteentjes
* Stempels Blossom

Vooral die stempeltjes vind ik erg leuk. Volgens mij hebben ze echt naast Magnolia gelegen, ze zijn een stukje kleiner en er zijn een paar details anders aan, maar voor de rest lijken ze er best veel op. Ook zijn ze een stukje betaalbaarder, want het zijn clearstamps (een setje met ik geloof 3 figuren en een aantal decoraties kost 4,95).


Ik denk dat ik dit doosje ook nog wel eens vaker ga maken, vond het heel leuk om te doen.

woensdag 26 mei 2010

Trapeze kaartje

Voor de kaartenuitdaging moesten we dit keer een trapeze kaart maken. Jeetje wat heb ik daar een problemen mee gehad. Er was keuze uit 2 mallen. Ik heb eerst de ene mal 2 keer geprobeert, maar dat wou voor geen meten. Uiteindelijk heb ik de andere mal gepakt en daar is dit kaartje uitgekomen.



Ik zelf vind het resultaat heel erg mooi geworden. En eigenlijk heb ik niet veel gebruikt.
* Turkoois en donkerblauw karton
* lintje
* Retro flower pons large en medium
* Nellie Snellen flower punch Flower 2 medium
* Nellie Snellen flower punch meeldraad
* Nellie Snellen flower punch jumbo takje
* Kraaltjes
* Borduur garen
* Stempel pipoos 74035

Voor diegenen die niet weten wat de bedoeling is van een trapeze kaart; het middelste gedeelte (het driehoekje) hangt echt alleen vast in de draden.




zaterdag 8 mei 2010

Bloembollendoosje

Dit doosje is ook weer afkomstig van de club van Tiets. Ik heb dit doosje gemaakt voor mijn schoonmoeder, die 4 mei (zelfde dag als ik) jarig was.



Voor dit doosje heb ik het volgende gebruikt:
* donkergroen, lichtgroen, paars en creme cardstock
* scrappapier Basic Grey "Kioshi lily child"
* retropons large en medium
* meeldraadpons Nellie Snellen
* takjespons Nellie Snellen
* paars blokjes lint
* stempel "Wishing you a day of smiles and laughter" van Hero Arts (F2361)
* stempel "Happy birthday" van de Action
* plaksteentjes
* nestabilities  curved retangles


In dit doosje zit een zakje met bloembollen. Dat was nog wel even zoeken hoor, een zakje zo klein dat hierin past. Maar uiteindelijk wat gevonden.




Hier heb ik natuurlijk hetzelfde papier en dezelfde bloemen gebruikt.
Het labeltje waarop de hoogte ed van de bloembollen staan heb ik gewoon van het originele label gehaald.
De stempel "Proficiat" is er eentje uit de reeks clearstamps van Pipoos zelf. Er staat geen bepaalde naam voor dit setje, maar wel een nummer, nl. 74035. Het label heb ik natuurlijk weer gemaakt door een stans te maken van de nestabilities curved retangles, dit dubbel gevouwen en om het zakje vastgeniet. Natuurlijk even vastnieten voordat je het label gaat decoreren, zodat je de nietjes niet meer ziet.

Mijn schoonmoeder vroeg om buitenplanten. Nou heb ik gisteren een uur (bijna) bij de Tuinland in Zwolle rondgelopen, maar ik vind dat zo moeilijk om zoiets voor iemand anders te kopen, dus ik heb maar een tegoedbon gekocht. Deze heb ik natuurlijk in een bijpassend "envelopje" gedaan.



Het stempeltje "Flowers say hello from the heart" is van Hero Arts (C2553). De stempels bloemetje en vlinder komen uit hetzelde setje van pipoos, wat hierboven genoemd staat. "Handmade by Erica" heb ik een jaar (of 2) geleden gekregen van een naamgenoot. Die had er twee dezelfde en die dacht toen aan mij. Dat vind ik nog steeds heeeeeeel erg lief van haar.

We gaan vanmiddag dit cadeau geven, dus ben benieuwd wat mijn schoonmoeder ervan vind.

zaterdag 1 mei 2010

Even een oudje

Dit kaartje is al een iets ouder kaartje, maar daarom niet minder mooi. Daarom plaats ik hem nog even.
Ik doe mee aan de kaartenuitdaging. Als eerste opdracht moesten we een succes-kaartje maken, met als techniek easel. Dit is em geworden.

Als basis heb ik hier weer linnenkarton voor gebruikt. In dit geval donkerblauw.
Het stempeltje is van Sugar Nellie, een manga-stempeltje genaamd Coffee Time. 
Het scrapje weet ik niet meer waar die van is, sorry daarvoor. De tekst is gewoon in Word gemaakt met het lettertype "Bradley Hand ICT"
"Succes" is gemaakt met het quickutz alfabet Phoebe. De bloemetjes zijn natuurlijk weer gemaakt met de Retro pons, in dit geval de medium en de small. Het takje is van Martha Stewart. Verder is de kart afgewerkt met lintjes en plaksteentjes.
Al met al een leuk "succes" kaartje, toch?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...